Ny leveranslösning för företagspaket   PostNord containerlösningar; Eoenemangsgatan i Solna samt Mörbylund i Danderyd.

Ny leveranslösning för företagspaket

Publicerad
2020-07-06
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Ekonomi

PostNord har nu lanserat en ny leveranslösning mot företag; förvaringsutrymmen med digitala lås, som gör att företagskunder kan hämta sina paket när det passar.
Vanligtvis behöver företagen ta emot och kvittera sina leveranser, vilket kan leda till kortare avbrott i arbetet. Det har nu PostNord, tillsammans med Qlocx, hittat en lösning på; genom att företagskunden utrustar en leveransplats, exempelvis en container, ett förråd eller en leveransbox, med ett digitalt lås.

– Vi har gått från ett framgångsrikt pilotprojekt till att implementera lösningen i vår verksamhet. Leveransprocessen förenklar för både avsändande och mottagande företagskunder. Ett exempel där tjänsten passar bra är byggarbetsplatser, säger Helena Sjöberg på PostNord.

Lösningen innebär att PostNords förare får en digital engångsnyckel för åtkomst till leveransplatsen, som endast fungerar när mottagaren har en leverans. Efter att leveransen är utförd och inlåst på platsen, får mottagaren en avisering. Det innebär att mottagaren själv bestämmer när det bäst passar att hämta upp leveransen.

– Det här leveranssättet visar på hur digitaliseringen förändrar logistikbranschen. Att tillvarata de möjligheter ny teknik för med sig är viktigt för oss på PostNord och vi vill samtidigt se till att tekniken kommer samhället till gagn, avslutar Helena Sjöberg.