SweProd Graphics byter VD   Ewa Jansson

SweProd Graphics byter VD

Publicerad
2020-06-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Visbybaserade SwedProd Graphics har nu gjort en förändring i ledningen. Vid styrelsemötet i april valde ägaren och dåvarande VD Henrik Svensson, att lämna positionen. Styrelsen valde då enhälligt att välja Ewa Jansson, tidigare försäljningschef, som ny VD.
Ewa Jansson har varit anställd i bolaget i närmare sex år och varit drivande i ledningsgruppen under många år, hon lever dagligen upp till företagets värdeord; Pålitlig, Hängiven och Nyfiken.

– Det är ett ärofyllt uppdrag som jag känner stor respekt och stolthet för. SweProd Graphics är Henriks livsverk, han skapat ett unikt företag med höga ambitioner, stora mål och syftet att ständigt utveckla människor som utvecklar företaget, kommenterar Ewa Jansson.
– Jag ser framemot att få leda bolaget vidare framåt tillsammans med ledningsgruppen och alla fantastiska medarbetare.

Henrik Svensson, som ägt och byggt SweProd Graphics i drygt 10 år, stannar kvar i företaget, men i en ny roll med fokus på utveckling, automatisering och digitalisering.

– Ewa är redo för utmaningen som VD och har hela personalens stöd. Hon är en av dem som kan företaget absolut bäst och känner till både dess historik och styrkor, kommenterar Henrik Svensson.
– Framför allt är hon redo, med energi och nya tankar, att ta SweProd Graphics in i framtiden tillsammans med övriga ledningsgruppen och mig som ägare.

Företaget växer
SweProd Graphics har både huvudkontor och produktion i Visby, men expanderar med ytterligare två enheter på fastlandet; säljkontor i Linköping samt lager och logistik i Örebro. Nya medarbetare i Linköping och Örebro kommer presentera sig närmare i företagets digitala kanaler framöver.