Pappersförpackningar föredras

Pappersförpackningar föredras

Publicerad
2020-06-03
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Förpackning

En ny europeisk studie visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar; eftersom att de är bättre för miljön, samtidigt som konsumenterna blir allt mer medvetna om förpackningars miljöpåverkan. Syftet med studien är att få en djupare inblick i hur konsumenter uppfattar förpackningar, samt deras inställning och preferenser.
I studien, som initierades av Two Sides och utfördes av undersökningsföretaget Toluna, medverkar 5 900 konsumenter. De tillfrågade fick välja vilket förpackningsmaterial de föredrog mellan papper/kartong, glas, metall och plast, baserat på 15 parametrar; bl a hållbarhet, praktiska och visuella attribut.

– Vår studie visar att konsumenter runt om i Europa uppskattar de pappersbaserade förpackningarnas miljöfördelar, säger Jonathan Tame, VD på Two Sides.
– Fast det finns fortfarande en del missuppfattningar, inte minst när det kommer till papprets höga återvinningsgrad.

De attribut som konsumenter uppskattade mest med papper/kartong var att de är bättre för miljön, enklare att återvinna och för att det går att kompostera i hemmet. Hos glasförpackningar uppskattar konsumenterna framför allt att det ger bra skydd, går att återanvända och hur de känns samt ser ut.

– Konsumenter blir allt mer medvetna om förpackningsalternativen för produkterna de köper, vilket i sin tur sätter press på företagen, inte minst inom retail, kommenterar Magnus Thorkildsen, landschef på Two Sides Nordics.
– Den kultur som funnits av att; tillverka, använda, slänga – håller sakta på att förändras.

Läs hela rapporten här; https://www.twosides.info/documents/research/2020/packaging/Europeiska-f%C3%B6rpackningspreferenser-2020_SE.pdf