Nya ägare till Ernst Alexis   Foto från lokalerna i Aplared

Nya ägare till Ernst Alexis

Publicerad
2020-06-16
Skribent
Redaktionen

Efter att Ernst Alexis, skjorttillverkaren från Aplared, försattes i konkurs den 12 maj har verksamheten fått nya ägare; Fredrik Hagström, Leif Reinholdsson och Lars Lindgren. I den övertagna verksamheten ingår alla tillgångar som fanns vid konkursen, inklusive ett stort varulager, men inga skulder finns kvar.
Personalen inom bl a sömnad, ordermottagning, inköp och administration fortsätter arbeta i verksamheten, medan Fredrik blir säljansvarig och VD. Fredrik Hagström har en gedigen erfarenhet från yrkeskläder och har tidigare varit försäljningschef inom Hultafors Skor samt varit både säljare och försäljningschef på Tradeport.

– Vi är väldigt glada över att kunna se till att en så anrik verksamhet lever vidare och samtidigt kan ta nästa steg i sin utveckling, kommenterar Fredrik Hagström, VD på Ernst Alexis.
– Ernst Alexis har alltid varit kända för sina starka kollektioner av skjortor i hög kvalitet, vilket vi ska förvalta väl, och med finansiellt starka ägare och vår kunskap och erfarenhet skall vi bli ännu bättre på att erbjuda våra kunder snabb och säker service och leverans.

Leif Reinholdsson var tidigare VD för Skydda-koncernen, som säljer skyddsutrustning för användare inom bygg och industri. Inom koncernen har han varit med och utvecklat varumärken som Cresto, Zekler, Guide och L.Brador. Sedan år 2011 arbetar Leif Reinholdsson även med affärsutveckling och styrelsearbete för ACG-gruppen, Sandryds och Swedol.
Lars Lindgren har under 15 år arbetat i ledningen för investmentbolaget Nordstjernan och har tidigare varit styrelseordförande för Swedol. Idag arbetar Lars Lindgren med egna bolag och är ägare till ett antal industri- och industrihandelsföretag.

– Vi skall fortsätta att vara en familjär och flexibel verksamhet som alltid anpassar sig till kundens önskemål och marknadens behov, men vi ska samtidigt hålla en hög professionell nivå i alla delar av verksamheten, fortsätter Fredrik Hagström.
– Vi ser även en stor möjlighet att vidareutveckla kollektionerna och produkterbjudandet och göra varumärket ännu starkare. Men på kort sikt ligger mitt fokus på att säkerställa att alla våra kunder får rätt service och leverans,

Om Ernst Alexis
Den 15:e juni år 1891 föddes Ernst Alexis Pettersson, som redan i tidig ålder bestämde sig för att bli skräddarmästare. Från den dag han startade sitt skrädderi var kvalitet, passform och noggrannhet det viktigaste i hans hantverk. Idag, mer än 100 år senare, lever dessa hörnstenar och värderingar fortfarande kvar i bolaget. Ernst Alexis utvecklar skjortor utifrån textila traditioner, moderna material och för en hållbar framtid.
(Här kan du läsa reportaget vi gjorde med de tidigare ägarna Johan och Thobias Pettersson)