Ny VD på MultiQ   Henrik Esbjörnson

Ny VD på MultiQ

Publicerad
2020-06-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Henrik Esbjörnson började den 1 maj som ny VD på MultiQ, en aktör inom digital signage och kundanpassade bildskärmar.
Han kommer närmast från tjänsten som VD på gasbolaget Strandmöllan AB.

– Henrik har de ledaregenskaper som vi efterfrågar, vilka kommer att passa utmärkt i den oroliga tid som vi nu befinner oss i samt på vår fortsatta tillväxtresa, säger Lars Pålsson, styrelseordförande i MultiQ.
– Han har omfattande erfarenheter inom försäljning, verksamhetsoptimering, affärsutveckling och innovation. Vi ser fram emot att börja arbeta med Henrik, för att fortsätta skapa tillväxt och förbättra vår kundupplevelse. Samtidigt vill jag tacka vår avgående tf VD; Lars-Göran Mejvik, för hans fina insatser.

Henrik Esbjörnson har tidigare arbetat på IT-bolag som exempelvis KMD och Accenture. I grunden har han en civilingenjörutbildning, med inriktning i maskinteknik från Lunds Tekniska Högskola samt en civilekonomexamen från Ekonomihögskolan, båda vid Lunds Universitet.

– Jag ser mycket fram emot att få tillträda tjänsten och att få lära känna bolaget och alla dess medarbetare, säger Henrik Esbjörnson.
– Med ett starkt resultatfokus, inre driv och respekt för alla medarbetares unika kompetenser kommer jag att bidra till företagets utveckling framåt. Tillsammans med medarbetarna ska de bästa förutsättningarna skapas för lönsam tillväxt.