Ny mässa lanseras på Elmia

Ny mässa lanseras på Elmia

Publicerad
2020-06-09
Skribent
Redaktionen

Den 21-23 oktober 2021 lanserar mässarrangören Elmia en ny typ av mässa; Elmia Matbruk.
Här ska man samla alla aktörer inom livsmedelsproduktion, hela vägen från produktion och förädling, till konsumtion och återbruk. Alla områden tillsammans bidrar till helheten som ger förutsättningar för en cirkulär och hållbar livsmedelsproduktion.

– Elmia Matbruk blir en ny fysisk- och digital mötesplats där vi fokuserar helt på mat och klimat, säger Maria Lindsäth, mässanasvarig för Elmia Matbruk.
– Här möts företagen och organisationerna som vill ett steg framåt; mot en smartare och mer hållbar livsmedelsproduktion.

Livsmedelproduktion är en samhällsviktig bransch som seglat högt upp på många agendor i och med konsekvenserna av den senaste corona-pandemin. Men branschen har länge varit en stor del av Elmias vardag. Elmias historia börjar för 60 år sedan i de gröna näringarna och med lantbruksmässan. Den har genom åren samlat 100 000-tals människor.

– År 2021 firar Elmia 60 år. Därför passar det så bra i tiden att lansera Elmia Matbruk, som har kopplingar till vår gröna historia, men är mässan som belyser möjligheter och fokuserar på framåtanda, fortsätter Maria Lindsäth.
– Vi har ambitionen att leverera en högkvalitativ mässa för hela livsmedelsbranschen. Här samlar vi kunskap, inspiration, nätverk och goda affärer, allt på ett och samma ställe.

En dag för allmänheten
Elmia Matbruk är främst en fackmässa och mötesplats för branschen. Men den första dagen, lördagen den 23 oktober, är mässan öppen för allmänheten. Alla som är intresserade av smakupplevelser, hållbarhetsfrågor och primärproduktion och svenska livsmedel är då välkomna.
Elmia Matbruk blir ett återkommande event i oktober vart annat år och en varvas med Elmia Lantbruk som går vart annat år, vid samma tidpunkt.