Inkjetskrivare med offsetkvalitet

Inkjetskrivare med offsetkvalitet

Publicerad
2020-06-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Canon lanserar varioPrint iX-serien med två modeller; iX2100 och iX3200, som båda bygger på en vidareutvecklad teknik från varioPrint i-serien; som lanserades år 2015. Här satsar man fullt ut på inkjetteknik med printhuvuden, som ger en kvalitet på 1 200 dpi.
Tillverkaren uppger att varioPrint iX-serien kombinerar produktiviteten och kostnadseffektiviteten hos en inkjetskrivare, med ett materialutbud som liknar det för offset eller flytande tonersystem.

Hög driftstid
De nya skrivarna vänder sig till tryckerier med produktionsvolymer mellan 1-10 miljoner A4-ark per månad. Hastigheten på iX3200 är upp till 320 A4-sidor per minut och iX2100 kommer upp i 210 sidor per minut.
Tillverkaren uppger även att enheterna i serien inte behöver dagliga justeringar och driftstiden ligger i genomsnitt på mer än 90%.

– Bläckstråleteknikens dragningskraft ligger i dess fantastiska produktivitet när vi nu får allt snävare tidsgränser och större jobbvolymer i korta serier som kräver snabba omställningar. Med varioPrint iX-serien behöver man inte längre kompromissa mellan kvalitet och materialurval, eller mellan produktivitet och kostnadseffektivitet, kommenterar Matteus Celinski på Canon Sverige.
– Kommersiella tryckerier kan nu tacka ja till i princip alla order och känna sig trygga med att utskriftskvaliteten är felfri, att materialurvalet är otroligt omfattande och att snabba omloppstider inte utgör något problem. Allt detta uppnås med varioPrint iX-serien.

– Kunder som vill kunna erbjuda den bredaste portföljen av högkvalitativa applikationer har här en arkmatad bläckstråleskrivare som hjälper dem med större volymer och som även hanterar mindre och mer skiftande jobb på ett flexibelt och lönsamt sätt.

Båda maskinerna ska kunna printa på obestruket papper upp till och med 350 gram per kvm, något som blir möjligt med ett nyutvecklat bläck; baserat på vatten och polymerpigment.