En storsatsning i Alunda

En storsatsning i Alunda

Publicerad
2020-06-29
Skribent
Redaktionen

I den lilla orten Alunda, några mil öster om Uppsala, finner vi tryckeriet tillika profilföretaget Print & Dekor.
I början av april gick flyttlasset drygt två kilometer igenom Alunda, till de nyrenoverade lokalerna på Marmavägen 39, vilket är deras senaste storsatsning.

– Det här var en gammal lastbilsverkstad tidigare och det går knappt att föreställa sig att vi fått till renoveringen så bra som vi faktiskt lyckades, berättar Jonas Stål, VD på Print & Dekor.

För lite drygt två år sedan började man skissa på möjligheterna med att byta lokal och sedan, efter ett helt år med renoveringar, kunde hela företaget flytta in i nya, fräscha lokaler. Här har företaget anpassat och fixat, så att det är precis vad man behöver.

– Nu kan vi ta in och foliera de längsta lastbilarna som får rulla på de svenska vägarna, stoltserar Jonas Stål.

Totalt mäter de nya lokalerna närare 700 kvm, vilket nästan är en fördubbling mot de tidigare lokalerna på drygt 360 kvm.

– Vi har alltid haft en stor maskinpark, så vi har varit trångbebodda länge och brukade skämtsamt säga att vi fick flytta en maskin för att kunna använda en annan, fortsätter Jonas Stål.
– Fast det som är mest skönt är egentligen att vi nu har utrymme att växa och bli fler.

Jonas Stål

Samordnar allt på en plats
Förutom de stora produktionshallarna i Alunda har Print & Dekor även en butik för arbetskläder och liknande i den närliggande orten Östhammar. Tidigare fanns viss produktion som transfertryck även där, men nu renodlar man och samordnar hela produktionen i Alunda.

– Det blir smidigare, lättare och mer effektivt för oss alla.

Man skulle nästan kunna säga att företaget har halva Uppland som upptagningsområde, vilket innefattar; östra Uppsala, Tierp, Forsmark, Öregrund, Östhammar, Hallstavik och nästan ner mot Norrtälje.

– Vi är nästan helt ensamma i vårt område och det är en del företag som har lagt ner sin egenproduktion, vilket vi får ta hand om då istället, berättar Jonas.
– Våra kunder är främst lokala och vi märker att det är den personliga servicen som de vill ha. De värdesätter dessutom vår kunskap och snabbhet.

Nu är lokalerna som sagt större för att man ska kunna växa till sig, dessutom vill företaget satsa mer på områden som legojobb, storformat, bildekor och digital print.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman