Leksaker i kartong

Leksaker i kartong

Publicerad
2020-02-11
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Förpackning

Lagom till jul lanserade nu Smurfit Kappa en serie miljövänliga leksaker, tillverkade av 100% kartong. Tanken är att man med denna serie vill ge konsumenter hållbara alternativ, även för leksakerna de köper till sina barn.
Smurfit Kappa är en stor aktör inom förpackningsvärlden och likväl som många andra företag, satsar man mycket på miljövänlighet och hållbara alternativ. Speciellt eftersom att det finns stora mängder av leksaker som inte går att återvinna.

– Många föräldrar som vi har talat med känner dåligt samvete inför att köpa ännu fler leksaker när de redan har vinden eller garaget fullt av trasiga eller oönskade plastprodukter som inte kan återvinnas, säger Morgan Webster, på Smurfit Kappa.
– Ekolife-leksakerna är utformade för aktiva, kreativa och roliga lekar. De inbjuder till lek i grupp och när de använts klart kastas de i den gröna tunnan. Detta innebär att leksakerna kommer att återvinnas och inte lämnar några spår efter sig, för att bli en annan produkt i framtiden; cirkulärt i ordets rätta bemärkelse.

Bland leksakerna som Smurfit Kappa har tagit fram finns exempelvis flygplan, bilar, pussel och butiker. Dessutom har man tagit fram målardukar, för att barnen ska kunna färglägga och få utlopp för kreativiteten.