Investeringsbolag köper tryckeri

Investeringsbolag köper tryckeri

Publicerad
2020-02-13
Skribent
Redaktionen

I slutet av november 2019 fattades avtalet om att investeringsbolaget Creades AB förvärvar 51% av aktierna i PRNT Printing Solutions AB, ett e-handelsbolag inom digitaltryck.
Främst säljer PRNT produkter som individuellt utformade klistermärken, etiketter, dekaler, mobilskal och datorskydd, mot både företags- och privatkunder.

– Vi är mycket imponerade av bolagets grundkvartett, som från huvudkontoret i Lomma, skapat ett snabbt växande och starkt, lönsamt bolag som idag är en av världens ledande aktörer inom sin nisch, säger John Hedberg, VD på Creades.
– Bolaget har betydande likheter med andra framgångsrika investeringar i Creades portfölj, så som en stark strategisk position där man gynnas av tryckeribranschens snabbt pågående digitalisering, en effektiv produktion och viktigast, ett mycket starkt fokus på kundnöjdhet.

– Vi ser fram emot att fortsätta utveckla bolaget, tillsammans med nuvarande ägare och ledning.

PRNT Printing Solutions har, sedan starten år 2006, över 40-talet geografiska marknader; där USA, Norden och Storbritannien utgör några av de viktigaste.

– Vi är glada och stolta över förtroendet från Creades och tror att de med sin erfarenhet och sina resurser blir en utmärkt partner i vår fortsatta expansion, mot såväl nya produktområden som ytterligare geografiska marknader, säger Hugo Ljungberg, en av grundarna till PRNT.

Digitaltryckeriet blev under år 2019 ett av årets Superföretag, vilket vi rapporterade om i Screen&Marknaden nr 8/2019.