PET återvinns till storsäckar   Foto; Boxon

PET återvinns till storsäckar

Publicerad
2020-01-29
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Miljö

Företagen jobbar stenhårt för mer hållbara alternativ samt att vara en del av återvinningsprocessen.Därför går förpackningsföretaget Boxon ut med att man nu lanserat en ny förpackningslösning; storsäckar av återvunna PET-flaskor från Indonesien.

Först i Europa
I och med att man gör på detta sätt minskar man sin miljöpåverkan från plastförpackningar och Boxon är faktiskt först ut i hela Europa. Plasten samlas in från avfallsplatser i Indonesien och minst 10% av PET-flaskorna inhämtas från stränder och kustområden.
Efter detta kommer en större process där flaskorna sorteras efter färg, för att sedan tvättas, torkas och bli strimlade till PET-flingor. I processen ingår dessutom att värma flingorna och bearbeta dem till band, som slutligen blir en storsäck.
Företaget uppger, i ett pressmeddelande, att för 1 kg vävd återvunnen PET bearbetas ca 25 stycken 1,5 liters PET-flaskor.