Nya NiceBoxes med ett nichat fokus   Foto; Jakeboxes

Nya NiceBoxes med ett nichat fokus

Publicerad
2020-01-16
Skribent
Redaktionen

Under hösten 2019 meddelades det att entreprenören Jakob Skarins bolag JakeBox AB, fusioneras med anrika Grycksbo Box & Print. Tillsammans heter de nu NiceBoxes och finns på marknaden med nischade specialförpackningar till exempelvis presentkort, smycken och konfektyr.
JakeBoxs grundare och VD Jakob Skarin går till rollen som marknadschef i det nya bolaget. Istället blir det Grycksbos VD, Peter Sandström, som blir VD på NiceBoxes.

– Vi har ju ansetts som en trygg och stabil leverantör, men kanske inte så spännande. JakeBox och deras innovationskraft tillför betydligt mer sexighet och attraktionskraft, säger Peter Sandström.

Korsbefruktar för nya möjligheter
Sedan JakeBox för några år sedan sålde av sin verksamhet inom CD- och DVD-förpackningar, har företaget nästan uteslutande varit fokuserade på presentkortsmarknaden.
Grycksbo Box & Print har istället levererat till konfektyr- och smyckesindustrin. Både har dessutom gjort specialförpackningar på beställning. De båda bolagen ser stora möjligheter med fusionen.
Exempelvis kan de använda förpackningar till presentkort åt pralinförpackningar, eller tvärtom, genom ett byte av inredet.