Mexikanskt intresse för wrapping   Foto; Fespa

Mexikanskt intresse för wrapping

Publicerad
2020-01-17
Skribent
Redaktionen

Intresset att tävla i World Wrap Masters Mexico, på Fespa Mexico, den 22-24 augusti 2019 i Mexico City, Mexiko, var skyhögt. Strax över 280 ansökningar skickades in under mindre än 24 timmar, vilket resulterade i 40 utvalda tävlande.
Här fick folierarna verkliga utmaningar; det räckte inte endast med att vara snabb och hålla en god kvalitet, här betygsattes även teknik och kreativitet.

Tips från vinnaren
Efter de tre dagarna med tävlingar var det till slut Miguel Huitzil, på VinilArt och Minilab, som uppvisade de starkaste kvaliteterna i att foliera. Därmed blir han skickad att tävla i finalen av World Wrap Master 2020, som arrangeras på Fespa-mässan, den 24-27 mars i Madrid, Spanien.

– Jag har tävlat i World Wrap Masters Mexico 5 gånger nu och att bli krönt som vinnare i år visar verkligen, att det lönar sig om man försöker år efter år, kommenterade Miguel Huitzil efter vinsten.
– Jag har lärt mig något nytt varje gång jag tävlat.

Vinnaren delade sedan med sig av ett matnyttigt tips till de som var intresserade av att tävla i framtiden. Hans tips var att det är viktigt att man lär sig att wrappa utan kniv, för att det dels går snabbare och dels inte repar bilen.

Troféer åt barnen
Förutom att en Honda Accord skulle wrappas, skulle även deltagarna foliera okända föremål; i år var det gitarrer och bilar för barn, som sedan donerades till en lokal organisation, Xavi Razo Foundation, som hjälper barn med cancer.

– Vi tackar Fespa Mexico oändligt för dess solidaritet och goda hjärta, skrev organisationen på sina sociala medier efter donationerna.

Organisationen grundades av den före detta Nascar-föraren Xavi Razo, som själv har överlevt sjukdomen. Totalt hade Fespa Mexico 11 000 unika besökare.