Förädla paraplyer

Förädla paraplyer

Publicerad
2020-01-26
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Alla kläder och produkter är inte 100% kompatibla med varandra. Det kan därför vara bra att hålla koll på vilka märkningsmetoder som fungerar med vilka material.
I E-Academy, på transferproducenten NS Systems hemsida, finns flera tips och trix. I detta avsnitt tar vi upp vad man bör tänka på vid märkning av paraplyer.

Det kan vara ett av de bästa redskapen och accessoarerna att ha med sig när det mulnar till på himlen; ett paraply. Samtidigt är den något robustare formen parasoll, en given kompanjon för att svalka sig under varma dagar.
På ett enkelt och behändigt sätt fälls de båda upp, den ena skyddar mot regn, den andra skyddar mot sol. På samma sätt kan ett antal personer klunga ihop sig tillsammans under textilen, vilket också är en fantastisk reklampelare.

Placeringen är viktig
Den i särklass vanligaste och populäraste placeringen av logotypen, är på en eller flera av paraplyets paneler. Inte så konstigt heller, med tanke på att märkningen syns mycket och tydligt vid uppfällt läge.
Däremot kan det vara väl värt att tänka på att det finns andra alternativ, som faktiskt gör att logotypen syns bättre även vid ihopfällt läge. För sanningen är som sådan, det regnar faktiskt inte varje dag.
Bandet som håller ihop paraplyet kan vara en speciell lösning och har man exempelvis ett sk väskparaply, bör man överväga att märka upp fodralet ordentligt. En annan variant, om än något mer annorlunda och då unikt, är att sätta en av märkningarna på handtaget, med en domedekal. Vem vet, kanske är det just en sådan som kan komma att göra skillnaden.

Vilken metod
Generellt sätt spelar varken hållbarhet eller sträckförmåga någon roll om man transfertrycker ett paraply. Vid denna metod är det viktigare att transfern är både tunn och flexibel, så att den fungerar med paraplyets tunna material.
Direkttryck är ytterligare en metod som lämpar sig väl, speciellt för ljusa och lätta textilier. Ska man göra direkttryck på ett mörkt paraply, glöm inte att det ska påföras en vit färg bakom, för att säkra täckförmågan.
En mer unik metod, som nämndes tidigare, är att märka upp handtaget med en domedekal. Det blir något mer diskret, men fortfarande, en skarp markering av varumärket.
Det finns även många andra möjligheter för tryck på paraplyn och parasoller. Det kan vara att sublimera paraplyet från kant till kant, eller i vissa fall, trycka med en teknik som gör att paraplyet skiftar färg när det blir blött.