Årets Pantonefärg är klassisk blå

Årets Pantonefärg är klassisk blå

Publicerad
2020-01-31
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

För året 2020 blir det en tidslös, lugn och pålitlig färg som sätter prägeln, i alla fall om Pantone får säga sitt. Färgen heter Pantone 19-4052 Classic Blue och ska enligt företaget, ge en känsla av lugn och ro för människan.

– Vi lever i en tid som kräver både förtroende och tilltro. Det är den här typen av konstans och förtroende som uttrycks av Pantone 19-4052 Classic Blue, en solid och pålitlig blå nyans som man alltid kan lita på, kommenterar Leatrice Eiseman, på Pantone Color Institute.

Detta är nu den 20:e gången i rad som Pantone Color Institute har utsett årets färg, något som har influerat produktutveckling och betydande köp, i många olika branscher.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman