Förvärvar Sandryds

Förvärvar Sandryds

Publicerad
2019-12-17
Skribent
Redaktionen

Nu står det klart att Båstad-Gruppen AB förvärvar Sandryds Group AB, från det tidigare ägarbolaget Frankenius Equity. Den tidigare VDn för Sandryds, Jonas Cedås, är nu VD för Båstad-Gruppen och har därför insikt i hur de båda bolagen kan komplettera och stärka varandra.

– Jag är oerhört taggad på att utveckla den här affären. Sandryds har i Smila och South West två mycket starka varumärken som passar perfekt tillsammans med Båstad-Gruppens befintliga erbjudande inom skydds- och yrkesskor, säger Jonas Cedås.

Båstad-Gruppen består av de nordiska säljbolagen för de egna varumärkena Monitor samt Birkenstock Scandinavia AB. Genom förvärvet stärker företaget sin position som leverantör till yrkes- och profilklädesbutiker samt breddar distributionsnätet.

– South West och Smila har en väldigt bra e-handelslösning och starka distributionskanaler i Finland, säger Christer Hansson, ordförande för Båstad-Gruppen.
– I och med att Båstad-Gruppen har en försäljningsorganisation i Europa ger det goda möjligheter till fortsatt tillväxt.

Båstad-Gruppen ägs sedan början av år 2019 av Storskogen, en privatägd företagsgrupp som omsätter närmare 7 miljarder kronor. Båstad-Gruppens beräknade omsättning för 2020 uppgår till drygt 400 miljoner.

– Vi är övertygade om att Sandryds fortsatt kommer utvecklas väl inom Båstad-Gruppen och bli ett viktigt komplement till Båstad-Gruppens erbjudande, under den expansiva fas som nu planeras, säger Sara Bergström, VD i Frankenius Equity och avgående styrelseordförande för Sandryds Group.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman