För välgörande ändamål   Foto; FocusNeo / Team Rynkeby

För välgörande ändamål

Publicerad
2019-12-20
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Varje år skänker FocusNeo en del av omsättningen till välgörande ändamål och precis som förra året, har företaget valt att stödet ska gå till Barncancerfonden via cykellaget Team Rynkeby – God Morgon.
Cykellaget startades år 2002 i Danmark och då av 11 motionscyklister. Idag består laget av hela 2100 cyklister och dessutom är laget den enskilt största bidragsgivaren till Barncancerfonden.

– Vi fortsätter vårt stöd till Team Rynkeby – God Morgon Täby, som gör en heroisk insats till stöd för forskningen och alla de tusentals människor som drabbas av barncancer i någon form, säger Magnus Näslund, VD FocusNeo.
– På detta sätt hoppas vi också kunna göra varje dag lite lättare för några av alla de barn och familjer som drabbas av cancer.

Vart femte barn överlever inte cancern. Det gör barncancer till den mest dödliga sjukdomen bland barn i åldrarna 1-15 år. Och inte nog med det. Drygt hälften av barnen som överlever cancer gör det med olika former av biverkningar. Det kan handla om koncentrationssvårigheter, amputerade lemmar, barnlöshet och allvarliga hjärnskador. För att säkerställa att fler barn överlever cancer med färre biverkningar krävs mer forskning om barncancer.

– Vi är givetvis mycket glada att FocusNeo har valt att bidra till vår insamling till Barncancerfonden som guldsponsor. Varje dag får ett barn i Sverige cancer och varje vecka förlorar ett barn kampen för livet, säger Jan Aronson, lagkapten för Team Rynkeby – God Morgon Täby.
– Det finns fortfarande ingen medicinsk förklaring till varför. Därför behövs bidrag till forskning, fler som engagerar sig på olika sätt och inte minst en ökad uppmärksamhet och kännedom om sjukdomen.