Ändringar i Felestad   Foto; pressmeddelande

Ändringar i Felestad

Publicerad
2019-12-02
Skribent
Redaktionen

År 1986 grundade Ingela Engman bolaget Felestad Trading AB, ett företag som hon tillsammans med sin man Kjell Engman byggt till att bli en av Sveriges bästa profilbyråer. Nu omsätter profilföretaget över 60 miljoner kronor och har verksamhet i både Skåne och Stockholm, samt kunder över hela landet men även internationella leveranser till alla kontinenter.
Sedan bolaget grundades har Ingela Engman varit VD samt styrelseledamot och maken Kjell Engman har suttit på posten som styrelseordförande. Tidigare i år fattade man beslutet att minska ägandeskapet och lämna respektive roller i bolaget.
Däremot kommer de båda fortfarande ha aktiva roller i bolaget; Ingela som säljare och kundansvarig, Kjell som styrelseledamot.

– Jag har sedan starten av Felestad haft passion och engagemang för kunder som ledstjärna och jag ser fram mot att vara med i nästa kapitel av Felestads framtid, genom att igen kunna lägga mer av min fokus på detta, säger Ingela i en kommentar.

Nya huvudägaren blir ett konsortium lett av investmentbolaget BDG Nordic, som år 2016 gick in som en större delägare i bolaget. Redan då var planen att Ingela och Kjell skulle minska sitt ägande år 2019.

– Ingela har byggt en fantastisk verksamhet i Felestad Trading AB, med ett gott rykte både i branschen och bland kunder. Vi är väldigt glada att ha fått möjligheten att fortsätta bygga detta bolag tillsammans med Ingela och hennes team, säger Ulf Wiklund, partner i BDG Nordic.

Ny VD
I och med detta rekryterades Michael Ericsson som ny VD i augusti. Han kommer närmast från IT-branschen, där han arbetade som operativ chef i ledningsgruppen för Sveriges största bolag inom AI-teknik, för relevansstyrning inom e-handel. I den rollen ansvarade han för kundernas framgång och nöjdhet.

– Det är otroligt kul och spännande att få möjlighet att ta vidare denna framgångssaga som Ingela och Kjell lyckats bygga upp. De är och kommer fortsatt vara ett stort stöd för oss när vi nu tar nästa stora kliv i Felestads utveckling. Den starka kultur som de byggt med engagemang som grundpelare märks bland alla som jobbar här och det för mig var en stor bidragande faktor att ta mig an rollen, säger Michael Ericsson.

http://www.bdgnordic.com/investeringsstrategi-27322339