Agfa introducerar Eclipse   Foto; Agfa

Agfa introducerar Eclipse

Publicerad
2019-12-11
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nu kommer Agfa med den nya tryckplåten Eclipse. Det är en processfri tryckplåt för arkoffsetpressar, som ska ha fördelar som ger en processfri teknik och en smidig tryckprocess.

Med patenterad teknologi
Det smidiga med processfria plåtar är att de inte behöver en framkallare som använder kemikalier. Agfas senaste innovation skiljer sig dessutom från andra processfria plåtar, eftersom att den sägs vara lika enkel att använda som en konventionell plåt.
Den patenterade processfria teknologin överför plåtskiktet till arken, istället för till pressen, som är fallet med andra processfria plåtar.

En flexibel produkt
Agfa påstår att Eclipse är den enda processfria plåten, som ger en utmärkt och stabil kontrast. Något som ska möjliggöra snabb visuell plåtkontroll samt bättre läsbarhet för punsch- och bocksystem.
Till och med efter en veckas lagring är risken för blandningar samt behovet av ny plåtframtagning minimal. Eclipse sägs behålla kontrasten även efter 24 timmar i kontorsljus.
Detta gör en enorm skillnad, jämfört med de två timmarna som andra processfria plåtar klarar. Under denna period bibehålls tryckkvaliteten fullt ut med avseende på exempelvis punktförstoring, toning och uppstart. Den nya plåten är flexibel eftersom den kan användas med antingen konventionella eller H-UV / LED-UV bläck.

– Du kan se skillnaden med vår senaste plåtinnovation. Ett flertal användare bekräftar Eclipse stabila bildkontrast, enkel hantering och framkallningsfria hantering, säger Iris Bogunovic, produktchef Plate CTP Systems på Agfa.

En balanserad produktportfölj
Eclipse kompletterar Agfas portfölj för offsettryck och är en del av strategin ECO³.

– Vi letar kontinuerligt efter sätt att ligga före och ge det högsta mervärdet till våra kunder, säger Guy Desmet, chef för marknadslösningar.
– Det finns ingen One Size Fits All när det kommer till tryckplåtar. Vår portfölj består av konventionella, lågkemiska, kemifria och processfria plåtar. Vi kommer alltid att diskutera den ideala lösningen med tryckerier, utifrån deras behov och preferenser.

Strategin ECO³ står för hållbar innovation och omfattar de tre delarna; hårdvara, mjukvara och förbrukningsvaror. Syftet är att göra förtryck och utskrifter renare, mer kostnadseffektiva samt lättare att använda och underhålla; ECOlogy, ECOnomy och Extra Convenience.
Strategin sträcker sig från prepress till tryckpressen, med programvara som är bläckbesparande och reducerar färdigberedningstid och pappersavfall.