Storbildsbolaget förvärvar RCM Graphics   Jonas Helke och Rickard Dahlgren

Storbildsbolaget förvärvar RCM Graphics

Publicerad
2019-11-20
Skribent
Redaktionen

Helsingborgsbaserade Storbildsbolaget har en expansionsplan, som sträcker sig över de kommande tre åren. Nu har man förvärvat RCM Graphics; något som passar väl in i företagets plan. Rickard Dahlgren, som tidigare drivit RCM Graphics, kommer att vara ansvarig för Storbildsbolagets nya expressavdelning.

– Vi kommer att satsa på att leverera produktioner när våra kunder vill ha dem. I många fall är korta ledtider avgörande för våra kunder, säger Jonas Hellke, VD för Storbildsbolaget.
– Genom förvärvet stärker vi vår position på marknaden.

Meningen är att Storbildsbolaget med sin nya avdelning kommer att kunna leverera ut flertalet av sina produkter inom 24 timmar. Parallellt genomgår företaget sitt största digitaliseringsprojekt genom tiderna, för att möta marknadens krav.

– Om vi ska vara en bra partner till branschen, måste vi kunna ha en produktion som är både kostnadseffektiv och flexibel. Det styrker oss som bolag och särskiljer oss från kollegor både inom landets och utanför landets gränser, förklarar Jonas Hellke.

Storbildsbolaget är en av Sveriges största aktörer inom digitalt framställda storbilder. Omsättningen ligger på 42 miljoner kronor och företaget har all tillverkning inhouse i Helsingborg.
I dag har företaget 30-talet medarbetare. Med 25 års erfarenhet och utveckling anser man sig ligga i framkant vad gäller utrustning, tryckteknik och materialval med minimal påverkan på miljön.