Självöversättande etikett …   Foto; Third Aurora

Självöversättande etikett …

Publicerad
2019-11-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Det australiensiska techbolaget Third Aurora lanserade tidigare i år en prototyp, av självöversättande etiketter till vinflaskor. Detta är något som bolagets VD, Dave Chaffey, tror kommer bli standard i framtiden och främja den globala handeln av vin. Med teknologin som Third Aurora utvecklat, kan etiketter översättas till över 100 olika språk, på ett ögonblick.

… nästan i alla fall
Teknologin är en kombination av teknikerna Artificiell Intelligens och Augmented Reality; den först nämnda läser av och tolkar, den andra projekterar översättningen på etiketten, via en app i telefonen. Därför, förklarar Dave Chaffey, är självöversättande lite missvisande, eftersom etiketten i sig egentligen inte ändras.