Övertar affärsområde från konkursbo

Övertar affärsområde från konkursbo

Publicerad
2019-11-19
Skribent
Redaktionen

Den 11 november 2019 försattes Varbergsföretaget Charden AB i konkurs, som det senaste året omsatte närmare 30 miljoner kronor och sysselsatte 15 personer. Företaget stod på tre ben; profil, reklam och sport.

Redan den 15 november stod det däremot klart att profilföretaget Profilservice.se, med huvudkontor i Linköping, tar över tillgångarna relaterade till affärsområdet Profil. Det innebär att Chardens kunder nu även har tillgång till utbudet som finns hos Profilervice.se.

– Det är ett stort ansvar att förvalta och ta över alla tillgångar och kundrelationer som byggts upp under åren, säger Anwar Samuelsson, Försäljningschef Profilservice.se.
– Med kunden i fokus kommer vi nu försöka göra övergången så smidig som möjlig och hoppas på ett fortsatt förtroende av kunderna.

– Vi har hittills haft gynnsamma år och lyckats växa organiskt, vi ser att förvärv och icke-organisk tillväxt kommer vara ett komplement till vår framtida strategi, säger Adam Zollner, VD på Profilservice.se.

Profilservice.se ingår i Zollner Group AB, som tillsammans med systerbolaget Nordic Souvenir, omsätter drygt 70 miljoner kronor och finns på orterna Linköping, Stockholm, Göteborg, Malmö, Åre samt i Helsingfors, Finland och Reykjavik, Island.

Nyanställning i samma veva
I samband med affären fick Profilservice även en nyanställning i Emma Englund, tidigare projektledare hos Chardens. Hon kommer arbeta vidare med försäljning från samma lokaler där Chardens huserat, till dess att ett sattelitkontor har etablerats.
Däremot hanteras lager, logistik, kundservice och orderhantering från huvudkontoret i Linköping.

Personalen på Profilservice i Linköping.