Mimaki presenterar nytt   Mimaki CG-FXII Plus

Mimaki presenterar nytt

Publicerad
2019-11-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Tre nya maskiner i en helt ny Plus-serie var det Mimaki presenterade på mässan The Print Show, den 17-19 september i Birmingham, England. Här tryckte man extra på en produktivitetsökning med de tre modellerna; CJV300 Plus, JC300 Plus och CG-FXII Plus.

Mimaki CJV300-160 Plus

Med avancerade uppdateringar
I och med den nya serien har Mimaki uppdaterat systemet Mimaki Advanced Pass System. Genom nya algoritmer i programvaran, beräknar programmet exempelvis det effektivaste sättet att fördela bläckdropparna, för att undvika synlig bandning.

– Återigen driver Mimaki innovationsgränserna inom storformat, säger Bert Benckhuysen, på Mimaki Europe.
– Varje innovation vi introducerar på marknaden härrör från våra egna observationer av branschtrender och våra kunders behov, liksom omfattande R&D.

Till CJV300 Plus och CG-FXII Plus har man även utvecklat en ny skärfunktion, som ska minska handpåläggning samt tid- och materialåtgång. Funktionen infogar unika streckkoder i varje jobb, som innehåller all information en RIP behöver.

– Den oöverträffade kvaliteten och produktivitetsvinsterna som Plus-serien ger, i kombination med en miljövänlig vision, gör var och en av dessa nya modeller till ett mycket övertygande alternativ för de som vill öka sin konkurrenskraft och samtidigt optimera sina arbetsflöden, avslutar Bert Benckhuysen.

Minskad åtgång
Plus-serien har vanliga bläcktankar på 600 ml eller nya, återanvändbara ekobläck-behållare på 600 ml, som uppges ge besparingar på 15% i bläckåtgång jämfört med tidigare 440 ml behållare.

JV300-160 Plus

http://www.mimakieurope.com/news/plus-series-next-generation-large-format-printers-cutters/