Satsar på solenergi

Satsar på solenergi

Publicerad
2019-10-07
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Miljö

Arbetsklädsjätten Blåkläder driver, sedan årsskiftet 2018/2019, närmare 50% av tillverkningen av ren solenergi.
Det var under sommaren 2018 som man installerade solcellspaneler till produktionen på Sri Lanka och i Myanmar, även kallat Burma. Solenergi har under de sista åren blivit en viktig energikälla inom tillverkningsindustrin.

– Att nyttja den naturliga energikälla som finns i överflöd där plaggen tillverkas känns som ett logiskt val. Det är vårt yttersta ansvar att aldrig luta oss tillbaka, utan varje dag se vilka åtgärder vi kan göra för att bli ett mer hållbart företag, säger Anders Carlsson, VD på Blåkläder.
– Genom att vår produktion utrustas med solcellspaneler har vi tagit ett viktigt steg, men vårt arbete är ständigt pågående. Förhoppningsvis kan vårt initiativ inspirera fler i textilindustrin att satsa på förnybara energikällor.

Andra hållbarhetsinsatser företaget gör i produktionen är exempelvis att man återanvänder avloppsvattnet. Företaget uppger att de tillverkar ca 3 miljoner plagg årligen.