Förvärvar från bagerijätten   Skyltar i Las Vegas, troligen ej från Systemtext/Nonbye

Förvärvar från bagerijätten

Publicerad
2019-10-14
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Det Pågenägda företaget Systemtext, en aktör som levererar skylt- och displaylösningar, har sålt affärsområdet Skylt & Dekor till Nonbye i Sverige, en helhetsaktör inom visuell kommunikation.

– Vi har sökt efter ett sätt att utöka verksamheten i Sverige och länge tittat på affärsområdet Skylt & Dekor hos Systemtext. Med det här förvärvet får vi ett stort antal väldigt kompetenta kollegor, som alla har lång erfarenhet av hantverket och stora kunskaper om marknaden, säger Marcus Nydén, VD för Nonbye i Sverige.
– Jag har själv tidigare arbetat på Systemtext och vet att det är ett bolag som på många sätt liknar Nonbye när det gäller värderingar och kultur.

Lyckad satsning
Hösten 2017 inledde det danska företaget Nonbye en större satsning på den svenska marknaden, genom att man tillsatte Marcus Nydén som VD och förvärvade Magnum Dekor i Göteborg.
Satsningen i Sverige går bättre än väntat, därför förvärvar det nämnda verksamhetsområdet; som omfattar ett 20-tal medarbetare i Malmö, Göteborg och Stockholm. Marcus Nydén har tidigare arbetat på Systemtext.

– Vi kommer titta på en del effektiviseringar. Men huvudsyftet är att behålla samtliga medarbetare från Systemtext, säger Marcus Nydén, till Sydsvenskan.
– De har fått frågan om att gå över till oss och vi hoppas att så många som möjligt kommer att tacka ja.

Däremot ingår inte affärsområdet Arbetsmiljöskyltar eller Systemtexts varumärken i affären.