En mästare lämnar över   Kevin Skoglund, Sara Sjöberg och Conny Svanberg

En mästare lämnar över

Publicerad
2019-10-07
Skribent
Redaktionen

I Elmias foajé vid Nordic Profile Fair, den 14-15 augusti, hittar vi den nästintill legendariska Conny Svanberg, vars insatser och avtryck inom broderi-branschen är både många och imponerande. Han är mannen som var med och startade branschorganisationen SEA; Swedish Embordery Association och i ett par år svarade han också för den broderiskola som återfanns i Screen&Marknaden.
Han satte också sitt företag; Svanbergs Brodyr på kartan och nu är det dags att gå vidare och lämna över till nya entreprenörer.

– Jo, det stämmer. Från och med i höst ska jag börja arbeta heltid med Coloreel, fem dagar i veckan här i Jönköping och veckopendla från Kungsbacka, säger Conny Svanberg.
– Det var kombination av mitt teknik- och dataintresse och ett grafiskt bildsinne som lockade mig till brodyren. Efter några år i olika konstellationer, var det dags, den 1 januari 2003, att starta eget; Svanbergs Brodyr, som flyttade till Hantverksgatan 5 i Kungsbacka år 2008.

– SEA och samarbete med Screen&Marknaden och många projekt gjorde att vi snabbt fick fart på verksamheten.

Lysande framtid för alla
Fast den som trodde att Conny Svanberg skulle lämna brodyrbranschen bedrog sig rejält. Istället kommer han att gå in helhjärtat och på heltid som konsult inom Coloreel, vars trådfärgningsenhet möjliggör att man enbart använder en tråd vid brodyr oavsett hur många färgnyanser det handlar om.

– Om jag utgår från alla de reaktioner och den respons som Coloreel fått under enbart det senaste året, så råder det ingen tvekan om att dess framtid är otroligt ljus och garanterat framgångsrik. Det kommer att bli ett fantastiskt äventyr och en underbar resa.
– Samtidigt är det enormt roligt att Sara Sjöberg och Kevin Skoglund vill ta över Svanbergs Brodyr och fortsätta där jag nu slutar, förklarar Conny Svanberg.

Friskt vågat, hälften vunnet
Entreprenörsparet Sjöberg och Skoglund har ingen tidigare branscherfarenhet, vilket ger förutsättningar, för att man tillsammans med nuvarande personal kan finna nya vägar och testa andra lösningar för att uppfylla kundernas önskemål och förväntningar.
Det var Sara, som när hon arbetade på ett café, fick ett tips av en kund som i sin tur var kund hos Svanbergs Brodyr. På den vägen fick de bägge parterna kontakt med varandra.
Kevin i sin tur arbetade som plåtslagare, men har också en utbildning i grafisk design bakom sig.

– Vi tar formellt över allt från den 1 september; lokaler, personal, maskiner och kunder. Dessutom fortsätter vi under namnet; Svanbergs Brodyr, fast vårt formella namn är Västkustens Tryck och Brodyr AB, säger Sara Sjöberg.
– Branschen är ny för oss, men våra ambitioner, vårt engagemang och vår kämparglöd betyder också mycket; vi kommer att satsa allt.

– Sedan inte att förglömma vet vi att Conny och hans fru Manica kommer att finns till hands ett bra tag och hjälpa oss på vägen, säger Kevin Skoglund.
– Det känns tryggt och vi är övertygade om att det här kommer att bli toppen.

Sara och Kevin kommer också att pendla, fast dagligen, från bostaden i Frillesås, ca 2,5 mil söder om Kungsbacka. Deras energi går inte att ta miste på och satsar man hårt och målmedvetet, så är förutsättningarna stora för att man också ska lyckas.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman