En av 11 vinnare   Miljöboxen, foto: Arvid Nilsson AB

En av 11 vinnare

Publicerad
2019-10-10
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Förpackning

Under ett jurymöte i Oslo den 12-13 juni utsågs 11 förpackningar till vinnare av den skandinaviska förpackningstävlingen ScanStar, en tävling som firar 50 år i år.
Förpackningsboxen Miljöboxen, som är utvecklad av BillerudKorsnäs åt Arvid Nilsson AB, är designad att innehålla fästelement som används inom industri- och byggbranschen.

– Byggmarknadens efterfrågan på förpackningar som tål vatten, fukt och kyla är stor. De flesta av våra konkurrenter har valt plast, men det kändes inte rätt för oss, säger Annika Folkesson, VD på Arvid Nilsson AB.
– Plast är ett av vår tids största miljöproblem och utgör ett stort hot mot miljön. Vi vill vara en förebild som bidrar till att fler tar steget från plast och väljer mer hållbara lösningar

Miljöboxen väger ca en tredjedel av vad en motsvarande i plast gör och tack vare den vikbara designen tar den endast upp en bråkdel av ytan, under förvaring och transport. Dessutom är den helt återvinningsbar.
Bland de andra 10 vinnarna finns åtskilliga lösningar och innovationer som bl a ersätter plast, minskar matavfall och effektiviserar transporterna. De 11 vinnarna kommer tilldelas ScanStar-priset på Emballagedagen i Sandefjord, Norge den 14 november.
Alla vinnare har rätt att delta i WorldStar-tävlingen, där de tävlar mot hundratals förpackningar från hela världen.