VD-byte på norska New Wave

Publicerad
2019-09-13
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Personal

Året var 1988 då Morten Halvorsen, VD, startade företaget New Wave Norway AS, nu en del av New Wave Group AB, men då under ett annat namn.
Företaget har nått stora framgångar sedan dess och Morten Halvorsen får nya utmaningar inom koncernen. Nu har han blivit befordrad till VD för handelsverksamheten i hela världen, med placering i Shanghai, Kina. Nu tar istället Tom Henriksen, tidigare avdelningschef på New Wave Norway, över som VD.

– New Wave Norway har genomgått en betydande moderniseringsprocess under de senaste två åren, vilket har gjort oss mycket välutrustade för att möta framtiden, säger Tom Henriksen.
– Det har varit både spännande att lära sig att vara en del av processen och när jag nu har möjlighet att driva detta vidare är jag både stolt och ödmjuk för uppgiften.

– Jag är övertygad om att kombinationen av starka ägare och ett bra företag kommer vara det bästa de närmaste åren. Men den största anledningen till att jag tar mig an utmaningen, är att med 11 år i företaget upplever jag att vi har de allra bästa medarbetarna hos oss, fortsätter Tom Henriksen.
– Kompetensen och sammanhållningen är helt fantastisk. Blandningen av företaget, sortimentet och medarbetarna är det som gör oss starka.

New Wave Norway beräknas omsätta över 350 miljoner norska kronor i år, har drygt 75 anställda och ligger beläget i nya lokaler på Åkerbergmosen i Råde, Norge.