Rekordavtal påskrivet   Jörgen Wikström; VD på Z-Profil, och Annelie Persson; global marknadschef på Komatsu Forest

Rekordavtal påskrivet

Publicerad
2019-09-11
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Enligt ett nytt exklusivt samarbete tar Umeåföretaget Z-Profil över all hantering kring profilprodukter och merchandise, för skogsmaskinstillverkaren Komatsu Forest.

– Samarbetet innebär ett partnerskap där båda parter bidrar till utvecklingen och försäljningen inom detta område, kommenterar Jörgen Wikström, VD på Z-Profil.

Komatsu Forest har sina rötter i Västerbottenorten Umeå, vilket grundades 1961 som Umeå Mekaniska. Efter ett antal försäljningar, landade företaget år 2004 i den japanska koncernen Komatsu. Huvudkontoret och tillverkningen finns dock kvar i hemstaden Umeå.

– För oss på Z-Profil är det här en riktig drömaffär. Framförallt är det själva partnerskapet och lösningen som gör mig så varm i hjärtat, men också det faktum att det är en aktör som är så viktigt för hela Umeåregionen, fortsätter Jörgen Wikström.

Under hösten öppnas en ny webbutik och kunder från hela världen, kan beställa profilmaterial från Komatsu Forest. Utbudet kommer ständigt att uppdateras och följer Komatsu Forests alla grafiska och etiska riktlinjer.

– Vi har arbetat målinriktat i flera år för att kunna skapa den här typen av lösning där vi tar hand om hela affären och logistiken medan kunden får en hög servicegrad och nöjda kunder.

Fans över hela världen
Skogsmaskinföretaget Komatsu Forest har verksamhet och användare över hela världen, som ska kunna beställa sitt material direkt i den nya webbshopen. Först och främst riktar sig e-handeln till återförsäljare, men det ska även finnas möjlighet för privatpersoner att beställa merchandise, med Komatsu Forests logotyp.

– Vi har anat, men börjar först nu förstå, hur eftertraktat varumärket Komatsu Forest faktiskt är för många skogsarbetare runt om i världen, säger Jörgen Wikström.
– Inte minst märkte vi av intresset när vi var med Komatsu Forest på Skogsnolia tidigare i år. Det är många som är stolta att förknippas med Komatsu Forests maskiner och vill gärna visa upp det. De är regelrätta fans helt enkelt.

Största avtalet hittills
Partnerskapet med Komatsu Forest blir Z-Profils största avtal hittills och skapar möjligheter för det Umeåbolaget att växa mer. Komatsu Forest är en av världens största tillverkare av skogsmaskiner och finns representerade på fem kontinenter.

– När vi letade leverantör sökte vi brett, eftersom det är leverantör som ska tillgodose hela vår globala verksamhet. Att vi hittade vår samarbetspartner på hemmaplan är vi jätteglada för, likaså att vårt partnerskap bidrar till det lokala näringslivet, säger Annelie Persson, marknadschef på Komatsu Forest.