Kaxig bananförpackning vann PIDA

Kaxig bananförpackning vann PIDA

Publicerad
2019-09-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Förpackning

För 15:e året i rad gick PIDA; Packaging Impact Design Award, av stapeln och i år stod hållbarhet och återvinning i fokus. Studenterna visade upp kreativa och roliga idéer på hur man kan förpacka bl a kläder, skönhetsprodukter och konfektyr på ett mer miljövänligt sätt. Det bidraget, som hade det bästa konceptet, var enligt juryn Bois Underwear, som gjordes av studenter från Nackademin. Tävlingen arrangeras av BillerudKorsnäs.

– Det känns jätteroligt. Vi ville göra något annorlunda, men visste inte om vi tog i för mycket.
– Jag tror vi vann för att vi stack ut. Vi struntade i den skandinaviska minimalistiska designen och gick all in på färg och form, säger Natasha Bosnjak, som tillsammans med klasskamraterna Alicia Lundgren och Christian Koch blev vinnarna av PIDA Sweden 2019.

Bidraget Bois kvalificerade sig därmed för Europafinalen som avgörs på Luxe Pack, den 30 september-2 oktober i Monaco; världens största mässa för lyxförpackningar.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman