Förvärvar och blir ledande i Norden

Publicerad
2019-09-11
Skribent
Redaktionen

Nu har 21 Grams förvärvat 100% av aktierna i Mailworld Group, där bolagen MailWorld AB och MailWorld Office AB ingår.

Därmed blir 21 Grams ledande inom utrikespost och kontorspost i Norden. Genom samgåendet kommer 21 Grams och MailWorlds kunder få tillgång till ett bredare sortiment av tjänster inom både fysisk och digital post.

– Vi är mycket glada att få in Mailworld i 21 Grams-gruppen. Förutom en ledande position inom vissa kundsegment och över 500 kunder, förstärker vi ledningen med ny erfarenhet inom både post och entreprenörskap, som kommer hjälpa till att bygga 21 Grams till en ännu starkare spelare inom kommunikation i Norden, säger Stefan Blomqvist, VD på 21 Grams.

MailWorld AB är en av Nordens största oberoende leverantörer av brev och småpaket utomlands, med distribution över hela världen och MailWorld Office AB är en certifierad postoperatör med fokus på kontorspost och osorterade brev inrikes. Båda bolagen kommer drivas vidare som dotterbolag under eget varumärke.

– Med 21 Grams storlek och position kan vi skala upp Mailwold snabbare mot både fler partners, större kunder och nya marknader. Vi har samarbetat framgångsrikt med 21 Grams i många år och nu bygger vi vidare på detta fundament tillsammans, säger David André, VD på Mailworld.

Totalt kommer den nya konstellationen att omsätta drygt 750 miljoner kronor och ha ca 75 anställda.