Bamatex förstärker

Publicerad
2019-09-04
Skribent
Redaktionen

Nu har Bamatex, ett av de ledande företagen inom textilförädling på den nordiska marknaden, förvärvat Nordiska Etikettbolaget. Bamatex ingår i Rudholm Group.

– Det är väldigt roligt att kunna förstärka Bamatex kompetens med det fina familjeföretaget Nordiska Etikettbolaget. Förvärvet ger oss en ännu starkare position och ökar vår produktionskapacitet, säger Joakim Engen, VD på Bamatex.
– Med ökande försäljning som komplett helhetsleverantör på transfer, transfertryck, textiltryck, vävda och broderade märken, var vi i behov av någon som kunde öka vår produktionskapacitet.

Förvärvet innebär att Nordiska Etikettbolaget blir en del av Bamatex, vilket bolagets grundare och tidigare ägare, Lasse Svensson, tycker är bra.

– Vi kan marknaden och har erfarenhet och kundrelationer sedan 1993. Genom förvärvet säkerställs framtiden för företaget, säger Lasse Svensson.

– Vi växer och tar hela tiden marknadsandelar. Med nya maskiner och kompetensförstärkning kan vi börja bearbeta nya marknader. Nordiska Etikettbolaget har export till flertalet europeiska länder, avslutar Joakim Engen.

Vi följer upp denna nyhet med ett samtal med både Lasse och Joakim på Nordic Profile Fair, stay tuned.