3D-printat i Oscarsbelönad film    Foto; Matt Kennedy, Marvel Studios 2018

3D-printat i Oscarsbelönad film

Publicerad
2019-09-12
Skribent
Redaktionen
Ämnen
3D

När den berömda Oscarsgalan gick av stapeln den 24 februari kan det ha varit extra många 3D-entusiaster, som höll tummarna för en viss nominerad film.
Det skriver nyhetssajten 3dp.se.

Filmen Black Panther, av Marvel Studios, blev under förra året uppmärksammad, för att ha inkluderat 3D-utskrivna accessoarer i filmproduktionen. Kostymdesignern Ruth E. Carter, som tilldelades en Oscarsstatyett för sitt arbete, tog hjälp av designern Julia Koerner, för att väcka visionen om den afrikanska civilisationen Wakanda till liv. Detta med en touch av futurism.

Delar av rekvisita, som var 3D-utskrivna, var bl a Wakandas drottning Ramondas krona och mantel. Julia Koerner designade efter skådespelarens mått och printade sedan fram rekvisitan med Materialise 3D-skrivare i Belgien.