Två blir en   Foto; Fotofabriken. På bilden; Jan Levin och Filip Ringqvist

Två blir en

Publicerad
2019-08-19
Skribent
Redaktionen

Under hösten går Norrköpings Tryckeri ihop med TelloGruppen i Söderköping.
Ett beslut som grundar sig i en generationsväxling i Norrköpings Tryckeri och en möjlighet att vidareutveckla verksamheten med TelloGruppen. Tillsammans stärker de båda ställningen i både Norrköping och Stockholm.

När Jan Levin, styrelseordförande på Norrköpings Tryckeri, började fundera på tryckeriets framtid kände han att det var naturligt att vända sig till TelloGruppen. Sonen Linus Levin hade flyttat till Stockholm med familjen och pendlade för att jobba på tryckeriet, på sikt skulle det bli svårt att få ekvationen att gå ihop.

– När tryckerierna nu går samman kan jag börja planera min utfasning med gott samvete. Linus kan börja jobba heltid i Stockholm, där TelloGruppen redan har kontor, säger Jan Levin.
– Vi tog kontakt med Filip och Magnus Ringqvist på TelloGruppen eftersom vi vet att maskinparken är en av de modernaste i Norden. En anledning var att de ligger i framkant när det gäller miljö och hållbarhet, något som vi också värnar om.

– Dessutom har våra familjer känt varandra i alla år och TelloGruppen har kommit längre i sin generationsväxling. Deras erfarenheter är värdefulla för oss.

Säljgruppen på Norrköpings Tryckeri med Jan Levin, Linus Levin, Jan Hellström och Jonny Asp, är överens om att det är det bästa för båda företagens framtid.

Söderköping, Stockholm och Västervik
TelloGruppens tryckeri och huvudkontor ligger i Söderköping, dessutom har företaget säljkontor i Stockholm och Västervik. När företagen nu går samman blir Linus Levin platschef i Stockholm, han slipper pendla och får mer tid för familjen. Norrköpings Tryckeri kommer att finnas kvar i Norrköping med Jan Levin och personal.

– Det här blir en bra lösning för alla parter och vi får ett starkare fäste i både Stockholm och Norrköping, konstaterar Filip Ringqvist, VD för TelloGruppen.

Norrköpings Tryckeri är ett modernt fullservicetryckeri som startade år 1989. Företaget har en gedigen kunskap och erfarenhet med modern teknik och utrustning. Här finns engagerade, erfarna, nyfikna och kvalificerade medarbetare som garanterar en hög servicegrad, hög kvalitet och hög leveranssäkerhet.
TelloGruppen är ett toppmodernt digital- och LED-offsettryckeri med högsta miljöfokus. Tryckeriet, som har rötter från 1860-talet, är ett familjeföretag med ett 20-tal medarbetare, var och en med sin specialkunskap. Tillsammans erbjuder de allt från traditionellt tryck till nya innovativa lösningar och kringtjänster som skapar värde för kunderna. Det handlar exempelvis om att hantera stora mängder data som konverteras till rätt tryck i rätt kuvert till rätt person. Med tekniker som videomatchning, portooptimering och adressering skapar de unika försändelser med variabla budskap till unika personer.