Utvecklar pappersflaskor

Utvecklar pappersflaskor

Publicerad
2019-07-09
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Miljö

BillerudKorsnäs kommer tillsammans med plastförpackningsleverantören ALPLA utveckla och kommersialisera helt biobaserade och återvinningsbara pappersflaskor. Detta förväntas starta under årets tredje kvartal, efter att ALPLA köper in sig i det danska bolaget ecoXpac, där BillerudKorsnäs är majoritetsägare.

– Jag tror att med vår delade och ärliga ambition att bryta ny mark gör ALPLA och BillerudKorsnäs ett viktigt åtagande när det gäller att bidra till en mer hållbar framtid, säger Petra Einarsson, VD och koncernchef på BillerudKorsnäs.
– Frågan är inte om, utan hur snart vi kommer att kunna introducera en helt biobaserad och återvinningsbar pappersflaska på marknaden. När vi gör det kommer det att möjliggöra ett betydande skifte i konsumentbeteende globalt.

EcoXpac har sedan tidigare samarbetat med Carlsberg Group, som i slutet av år 2016 presenterade en första fysisk prototyp; Green Fiber Bottle. Sedan dess har pappersflaskor befunnit sig i en testfas.