Stora Designpriset 2019

Stora Designpriset 2019

Publicerad
2019-07-12
Skribent
Redaktionen

I år är det Cellink och Semcon, med 3D-printern Bio X, som har tagit hem Stora Designpriset 2019. Bio X printar med bio-bläck för att ta fram komplicerade, mänskliga vävnadsstrukturer i 3D och används inom den medicinska forskningen.
Prissumman är 250 000 kronor.

– Cellink har inte bara lyckats bygga en revolutionerande bioskrivare, utan har också tillgängliggjort den för forskare genom ett omfattande kostnadseffektivt samarbete. Genom en smart futuristisk design, som har en låg tröskel i användning, har man bäddat för att lösa komplexa problem, lyder juryns motivering.

Publikens favorit 2019
Totalt sett var det fem finalister i den sista kampen om designpriset och förutom Cellink och Semcon tog även Blå Station, med designstöd från Bernstrand & Co samt Borelius Design, hem priset Publikens favorit 2019 för soffsystemet BOB.
Prissumman är 25 000 kronor.

Finalist 2019: BIO X from Stora Designpriset on Vimeo.

….