Ny säkerhetsetikett

Ny säkerhetsetikett

Publicerad
2019-07-17
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Nu lanserar Lintec Europe ett nytt transparent etikettmaterial, utformat för att motverka produktintrång, garantibedrägerier och stölder. Det nya etikettmaterialet är PVC-fritt och en del av produktserien Securafol.
Securafol är främst utvecklad för farmaceutiska förpackningar, men kan även användas för etiketter till exempelvis produktgarantier och säkerhetsförseglingar.

– Vi är väldigt glada att kunna bygga vidare på Securafols framgång och lägga till ett genomskinligt alternativ i sortimentet. Förpackningar som ser professionella ut och är lätta att hantera är viktigt för alla företag, säger Soichiro Fujinaga, på Lintec Europe.
– Tillägget av ett transparent alternativ till Securafol-serien gör det möjligt att dra nytta av maximal säkerhet, utan att kompromissa med förpackningens estetik.

Etikettserien beskrivs ha 50% högre brottgräns än konventionella vinyletiketter och är svår att avlägsna efter att den blivit applicerad. Försöker man ta bort den bryts materialet, vilket förhindrar möjligheten sätta tillbaka den igen.
Materialet kan användas vid utskrift av variabeldata och klarar såväl konventionell tryckfärg som termotransfer.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman