Maskindagen hos ACG

Maskindagen hos ACG

Publicerad
2019-07-02
Skribent
Redaktionen

Det var den 10 april som systerföretagen ACG, Accent, ACG Fyrtal och ACG Nyström höll en gemensam dag som kallades Vision och Maskindagen. Till Borås bjöd man in för att visa på spännande nyheter i sortimentet.

– Det var bra tryck hela dagen och vi hade bestämt att inte köra utifrån ett specifikt program, så vi kunde lägga vårt fokus på besökarna istället, berättar Jesper Devrér, försäljningsansvarig på ACG Fyrtal.
– De som kom hade redan en tydlig bild av vad de ville få ut av dagen; vilka maskiner och vilka material de var mest intresserade av.

Nylanseringar presenterades
Oavsett om man ville veta mer om textilprinters, kreativa produktmärkningar eller lasermaskiner, stod trupper från alla systerföretagen uppradade för att ge så mycket uppmärksamhet som möjligt åt alla som ville ha den.

– Det som var bra var att de som kom egentligen fick som en utökad demo och det var smidigt att vi kunde ge varandra synergier.

För ACG Fyrtals del handlade dagen mycket om att lansera den nya fyrfärgs UV-printern, från det egna varumärket dSign, tventy5 och den nya CO2-laser från GCC; S400.

– Tventy5 är en riktig arbetshäst och printar på såväl snusdoselock som på golfbollar. Den är designad för att klara högsta möjliga produktionshastighet, fortsätter Jesper Devrér.
– Den nya lasermaskinen från GCC ligger verkligen i framkant och S400 är inte bara lättare att använda, den har även ett större arbetsbord och är väldigt snabb.

Twenty5

Synergier från varandra
Systerföretaget ACG Nyström visade bl a upp den nya versionen av brodyrprogramvaran DG16 från Pulse Microsystems, en butiksanpassad brodyrmaskin från Taijma och DTG-printern Brother GTX-422.
ACG Accent presenterade och visade fördelarna med deras digitaltryckta transferproduktion, som vi skrev om i Screen&Marknaden 1/2019.

– Fördelen med att vi är en stor koncern är att om Accent har en kund som söker lösningar, så kan de finna dem hos oss på Fyrtal eller hos Nyström. Allt finns ju i samma hus, säger Jesper Devrér.
– Det roligaste var nog att vi fick träffa spännande kunder som vi kanske inte springer på i vardagen annars. En brodyrkund kanske ser fördelarna med lasergravering eller med att UV-printa olika delar i sitt sortiment.

På det hela blev det en bra dag med drygt 80-talet besökare som kom och dessutom fanns även representanter från Kinna Automation och ACG Pulse på plats.