Superanläggning i Polen

Superanläggning i Polen

Publicerad
2019-05-22
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Trollhättebaserade More Branding Norden AB har sedan november 2014 den nordiska agenturen för Midocean – ett av Europas ledande grossister när det gäller profilprodukter som give-aways, kampanjprodukter och profilkläder mm. Bakom den konstellationen hittar vi Per Lundström och Christian Nyström och man kan säga, att vad dessa herrar inte vet om försäljning och promotionbranschen – det är helt enkelt inte värt att veta.

Föregångaren till Mid Ocean Group som bildades 1998, var KCF som startade redan 1965. Idag omsätter Midocean ca 1 miljard kronor och har dotterbolag i 10-talet europeiska länder samt inköpskontor i Hong Kong.

– Jag och Per startade nordiska Midocean på nytt för snart fem år sedan och vi har vår bas och utgår från Trollhättan, berättar Christian Nyström.
– Den nordiska verksamheten omsätter ca 50 miljoner kronor och vi består av två säljare och sju personer i backoffice.

– Vår styrka är ett brett sortiment av kvalitetsprodukten, snabba leveranser och hög tillgänglighet.
– All förädling sker vid vår hypermoderna anläggning i Polen, där har vi mer än 1 000 anställda och producerar i 15-talet olika tryck- och märkningstekniker, förklarar Christian.

Från verktyg till Produktmedia
Redan för snart 22 år sedan började Christian i promotionbranschen och numera Produktmedia genom att han fick en anställning på New Wave. Före dess hade han arbetat med försäljning på Black & Decker; ett varumärke för motorhandverktyg, grundat i USA 1910.
Från år 2001 till 2014 var han ansvarig för PF Concept i Sverige, Danmark och Finland, men nu är det alltså Midocean som gäller.

– Som företag är jag säker på att vi går en ljus framtid tillmöts och jag hoppas att det också gäller hela branschen, menar Christian Nyström.
– Vi kommer att få bättre produkter, effektivare produktion, snabbare leveranser och högre tillgänglighet.

Allt är automatiserat
En av de främsta orsakerna till denna optimism är anläggningen i Polen, som officiellt invigdes i augusti förra året, 2018. Här är allt så modernt och effektivt som det tänkas kan och genom hela anläggningen finns det närmare 2 mil med rullband, vars uppgift är att med optimal effektivitet skapa en optimal produktionskapacitet.

– Alla produkterna är försedda med en RFID-tagg, vilket gör att allt sker automatiskt. Systemet känner av vilka maskiner som blir lediga och vilka produkter som ska kunna tryckas eller märkas i den maskinen, förklarar Christian.
– Sex minuter före produktionsstart hämtar systemet produkten från dess lagerplats och rullbanden tar den till rätta maskinen, för att efter tryck- eller märkningsfasen ta den vidare till upp- och nerpackningsenheten för vidaretransport till kund.

Med stolthet visar Christian Nyström, som dagen till ära har besök av Midoceans ekonomichef Stephen Gibson, en video från den futurologiska anläggningen med alla dess finesser. Det känns som om det skulle vara värt ett besök i framtiden.