Stor investering i norr

Publicerad
2019-05-30
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Västerbotten-kuriren skriver på sin webbsida, Affärsliv24, att Arkitektkopia i Umeå har gjort en ny investering och företagets VD kommenterar att de siktar på att bli det största tryckeriet i Norrland.
Investeringen är i form av en 14 m lång offsetpress, som väger 35 ton. Den är däremot inte helt ny, då den innan den flyttade till Umeå stod i Sundsvall. På Affärsliv24 skriver man att den totala investeringen är i fem-miljonerklassen.

– Det är en stor investering, men i och med detta stärker vi vår position i det absoluta toppskiktet inom produktivitet i norra Sverige, säger Lennie Nylén, VD på Arkitektkopia i Umeå, till Affärsliv24.

– Vi dubblar vår kapacitet och tar höjd inför framtiden. Vår ambition är att bli det största tryckeriet i Norrland.

Omsättningen har de senaste åren legat omkring 10 miljoner kronor.