De nya burkarna

De nya burkarna

Publicerad
2019-05-08
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Förpackning

I april introducerades de nya förpackningarna för Coca-Colaburkarna i Sverige. De rymmer fortfarande 330 ml, men är smalare och högre. Med den nya produktionslinjen produceras 28 burkar i sekunden, motsvarande 102 000 burkar per timme.

– Vi glädjer oss åt att introducera det här nya formatet. I Sverige har vi haft samma modell på burkarna i 47 år och vi tror att den här nya, eleganta och mer greppvänliga förpackningen kommer att falla många i smaken, säger Samantha Walker, på Coca-Cola European Partners i Sverige.

– På andra marknader där de nya brukarna lanserats har de blivit populära och många föredrar den långsmala modellen.

Nästan 90% av all dryck som Coca-Cola European Partners säljer i Sverige produceras i Jordbro utanför Stockholm.