Förvärv av skyltföretag

Förvärv av skyltföretag

Publicerad
2019-04-04
Skribent
Redaktionen

Nu har det norska företaget Norsigns förvärvats av Svenska FocusNeo, tidigare Focus Neon; vilket vi skrev om i Screen&Marknaden nr 8 2018. Norsigns är ett företag som arbetar med universell design och både levererar och utformar fluorescerande nöd- och ledsystem till byggnader samt taktila installationer.

– Den grundläggande idén med universell design är att utforma samhället, så att så många som möjligt aktivt kan delta oavsett funktionell förmåga. Som del av Focus-gruppen får vi mer resurser att driva utvecklingen mot ett mer inkluderande samhälle, säger Jostein Nedkvinte, VD på Norsigns.

– Norge har länge varit ett föregångsland när det gäller att ställa krav på taktilskyltning och universell utformning, medan den svenska marknaden är relativt eftersatt, säger Magnus Näslund, VD på FocusNeo.

FocusNeo har varit en aktiv aktör på marknaden sedan år 1965 och taktil är ett ord som används för att beskriva överföring av information vid beröring. Blindskrift är ett exempel på information som avläses taktilt.