Säg nej till engångsprodukter – länge leve flergångsprodukter

Säg nej till engångsprodukter – länge leve flergångsprodukter

Publicerad
2019-03-14
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

Plastprint AB i Bredaryd fortsätter att satsa på egen produktion och har under det senaste året lanserat flera produkter inom kategorin Drinkware, med stort fokus på vattenflaskor och termomuggar. Vattenflaskan Hit lanserades under våren 2018 och har blivit som namnet säger en riktig hit.

– Vi ser stora möjligheter med vår produktion och ser egentligen ingen begränsning på vad vi kan producera själva, säger Patrik Kroon, VD för Plastprint AB.

Plastprint har alltid trott på filosofin att ha egen produktion. När fler söker sig bort till Fjärran Östern satsar man istället på att ständigt förbättra sin produktion. Företaget strävar efter att producera och trycka så mycket produkter de kan lokalt, allt för att hålla nere leveranstiderna och för att säkerställa en hög kvalité på produkt och tryck. Den lokala produktionen bidrar till kortare transportsträckor med mindre miljöpåverkan som följd.

– När det talas om förbud på flertalet engångsprodukter känns det riktigt bra att vi kan presentera alternativ, som vår termomugg JavaGo. JavaGo är en termomugg med dubbla isolerande väggar som håller innehållet varmt, fortsätter Patrik Kroon.

Hållbarhetsfrågan är en väldigt viktig punkt för Plastprint. Förutom att företaget lanserar bra alternativ till engångsprodukter, jobbar de även mycket med alternativa material.

– Det är en väldigt spännande tid nu, vi ser många olika möjligheter och är i full gång med att testa vilka produkter i vårt nuvarande sortiment som vi kan utveckla i nya och mer miljövänliga material, avslutar Patrik.