Rekord i kongress

Rekord i kongress

Publicerad
2019-03-05
Skribent
Redaktionen

Foto; Stockholmsmässan

På Nordens ledande mötesanläggning, Stockholmsmässan, slog två internationella kongresser varsitt rekord; den ena slog sitt eget rekord i storlek och den andra är rekordlång.

– Att de internationella kongressarrangörerna väljer att återkomma till oss gång på gång är det bästa kvittot vi kan få, både på Stockholms attraktivitet som stad och på Stockholmsmässans konkurrenskraft som anläggning, säger Isabelle Lechtman, ansvarig för kongressförsäljning på Stockholmsmässan.

Den första kongressen var European Hematology Association, EHA, som för tredje gången höll till på Stockholmsmässan. Drygt 11 000 delegater från olika länder kom. EHA slog faktiskt sitt eget rekord i att ha den största kongressen.
Tre veckor senare slog fem konferenser om artificiell intelligens, AI, ihop sig och arrangerade en tiodagars konferens. Samtidigt hölls världsmästerskapen i dataschack.