Nya matchställ för Hammarby Fotboll

Nya matchställ för Hammarby Fotboll

Publicerad
2019-03-19
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Produktmedia

alla foton på denna sida kommer från; Superstudio

Med fyra nya matchställ för säsong 2019 inleder fotbollsklubben Hammarby ett stort samarbete med Craft, som omfattar dräkter såväl som merchandise.
Det är det största partnerskapet för klubben hittills och inkluderar tränings- och matchställ för herr-, dam- och ungdomslagen.

Samma möjligheter
Redan nu presenteras fyra nya matchställ inför säsongen 2019: ett hemma- och bortaställ samt ett cupställ och ett tredjeställ. Avtalet sträcker sig över fyra år med option på ytterligare två år och trädde i kraft den 1 januari 2019.

– Tack vare avtalet med Craft så får vi samma möjligheter som de större klubbarna i Europa har med att utveckla och påverka design och funktion av våra matchställ och träningskläder. Det ser vi ett bevis på idag då vi lanserar våra nya matchställ för säsongen 2019 och olika träningskollektioner för dam, herr och ungdom.
– Att vi dessutom kan erbjuda våra damspelare matchställ och träningskollektioner med perfekt anpassning och design utifrån en damspelare och inte utifrån en herrspelare visar på att samarbetet med Craft är riktigt modernt och bra. Vi är oerhört nöjda med samarbetet på flera plan, Henrik Kindlund, VD för Hammarby Fotboll.

foto; Superstudio

Spelarna lyriska
När spelarna testat alla kollektioner och matchställ har det varit idel lovord kring material, passform, kvalitet och design. Flera av spelarna påpekar också att de aldrig tränat i skönare match- och träningsställ.

– Även om samarbetet officiellt inleddes i januari 2019 har arbetet med att utforma sortimentet pågått under lång tid. Flera spelare och personer inom Hammarby har varit väldigt involverade i produktutvecklingen – i såväl design som materialval och ända ned på detaljnivå i plaggkonstruktionen, säger Stefan Persson, VD på Craft.
– Detta djupgående samarbete har varit avgörande för att få fram plagg med maximal funktion och ett designspråk som uttrycker Hammarbys själ. Vi är vana vid denna typ av upplägg från flera av våra andra sporter. Nu har vi tagit det bästa från dessa samarbeten och kombinerat med fotbollens krav och Hammarbys specifika önskemål – och spelarnas reaktioner på plaggen har varit extremt positiva.

Hammarby Fotboll blir ett flaggskepp
Tack vare Hammarby Fotbolls starka publikunderlag, välutvecklade ungdomsfotboll, att damfotbollen ingår i samma organisation som herrarnas och klubbens utökade samhällsengagemang, blir Hammarby Fotboll Crafts flaggskepp inom den nordeuropeiska fotbollen.

– Hammarby är en unik klubb med sina otroliga supportar, stämningen på läktaren, imponerande tifon och inte minst den sportsliga satsning som är igång på allvar. Ovanpå det är både storleken och kvaliteten på klubbens ungdomsfotboll imponerande, fortsätter Stefan Persson.
– Att damfotbollen dessutom ryms inom samma organisation var också helt avgörande för oss. Allt detta i kombination med klubbens CSR-satsning och deras välutvecklade sportkontor gör Hammarby till vårt flaggskepp inom den nordeuropeiska fotbollen. Tillsammans ska vi etablera Hammarby som en toppklubb inom flera områden – under en lång tid.

 

2019 års matchställ
Hammarby Fotboll kommer spela i ett grönvitrandigt hemmaställ och i ett gulsvartrandigt bortaställ. Alla försäsongs- och cupmatcher spelas i ett cupställ med helvit tröja, gröna shorts och vita strumpor. Hammarby Fotboll kommer också spela i ett enfärgat mörkgrönt tredjeställ, med rosa accentfärger, vid utvalda tillfällen under 2019.

– Hemmatröjan blir grönvitrandig med en hel del nya inslag och attribut. Bortatröjan bygger vidare på traditionen med tigerrandigt och i samtliga matchställ finns det nya spännande inslag vad gäller design och utformning. I nacken finns tre historiska klubbemblem och på insidan av kragen sitter texten Från Södermalm, säger Patrik Blomquist, marknadschef på Hammarby Fotboll.
– Klubbemblemet är framtaget med en ny teknik och bröstsponsorn är frilagd och helt integrerad i tyget på samtliga tröjor. Utöver detta finns det små spännande vävda mönster och specialanpassade sömmar på alla matchställ.

 

Ett budskap från samhällsmatchen
Försäsongs- och cupstället kommer vara utan sponsorlogotyper till förmån för Hammarbys CSR-satsning; Samhällsmatchen, som kommer pryda bröstet och ena ärmen.

– Vi startar året med att spela i en helvit tröja med endast ett budskap på bröstet, vilket är logotypen för vårt CSR-program Samhällsmatchen. För att lyfta fram och sätta ljus på vårt viktiga CSR-program så har vi valt att spela i den vita tröjan under hela försäsongen och även i alla matcher i Svenska cupen, säger Patrik Blomquist.
– Det är ett viktigt ställningstagande från klubbens sida då vi menar allvar med vårt utökade samhällsengagemang och vi hoppas och tror att alla ska känna att klubbens matchtröjor nu är på en riktigt hög nivå. Samtidigt måste vi passa på att rikta ett stort tack till alla våra sponsorer som gjort detta möjligt. Alla är lika delaktiga i detta ställningstagande.

Inom flera sporter
Craft har sedan tidigare flera samarbeten i teamwear inom fotbollen. Bland annat med de europeiska fotbollsklubbarna Dynamo Dresden, SV Darmstadt, PEC Zwolle och KAA Gent. Utöver teamwear har Craft flera andra samarbeten, exempelvis; svenska längdskidlandslaget, svenska friidrottslandslaget, cykellaget Team Sunweb och ett globalt avtal med OCR-serien Spartan Race.

https://www.folier.se/?utm_source=screenmarknaden&utm_medium=webannons&utm_campaign=allman