Taiwanesisk design på julkort

Taiwanesisk design på julkort

Publicerad
2019-02-01
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Till jul i fjol släppte Iggesund ett specialdesignat julkort, gjort på två av företagets spetsprodukter; Invercote Duo 610 g/m och Invercote Creato 300 g/m. För designen står den taiwanesiske designern Kevin Chen, något av en specialist på prägling och folieprägling.
Kortet symboliserar skogens konung älgen; som på framsidan är framställd i en djup och detaljerad blindprägling, i flera nivåer. Älgen är omsluten i en cirkel, likt en jordglob och är gjord i en kombination av blindprägling och folieprägling i silver.

– Prägling ställer hårda krav på kartongen, som ska klara den fysiska påfrestningen och den temperaturhöjning som uppstår i mötet mellan kartongen och verktyget, säger Kevin Chen.
– Samtidigt ska kartongen klara av att återge fina detaljer och då är, enligt mitt tycke, Invercote Duos styrkeegenskaper och fysiska hållbarhet idealiska för prägling.

Kevin Chen är en 51-årig designer som bor i Taipei, Taiwan tillsammans med sin familj. Det var i början av 1980-talet som han började producera bröllopskort, något som övergick till att konstruera förpackningar till företagspresenter för exempelvis Toyota och 7-Eleven.