FocusNeo vinner skyltpriset

FocusNeo vinner skyltpriset

Publicerad
2019-02-06
Skribent
Redaktionen

I början av december 2018 utsågs fasadskylten på hotell Downtown Camper by Scandic, på Brunkebergstorg 9, Stockholm, till vinnare av Årets Skylt i Svenska Skyltpriset. Designen med de stora vitlysande bokstäverna på den nakna fasaden, är framtagen av designföretaget Problem Bob, i samarbete med skyltleverantören FocusNeo.

– Skylten visar prov på en vacker, tekniskt väl utförd och en så välintegrerad anpassning till arkitekturen, att hela fasaden engageras i uttrycket, lyder juryns motivering till priset Årets Skylt.
– En ljusmässigt lågmäld skylt som väcker intresse och uppmärksamhet genom ett designmässigt grepp som är innovativt, hållbart och elegant.

Svenska Skyltpriset arrangeras av branschorganisationen Ljusreklamförbundet och syftar till att hylla Sveriges vackraste och bästa ljusskyltar. Priset är nationellt och
delas ut i de tre kategorierna; Årets Skylt, Årets Renovering och Årets Koncept.

Totalt två vinster
Dessutom tilldelades FocusNeo priset Årets Renovering, för projektet Sibyllans Kaffe och Tehandel på Östermalm i Stockholm.

– Med ett varsamt arbete har en av Stockholms äldst bevarade neonreklamskyltar renoverats. Nu lyser Sibyllans Kaffe och Tehandel på Östermalm inbjudande mot Sibyllegatans passerande, lyder juryns motivering till Årets Renovering.

Sibyllans grundades som Nordiska Kaffebolaget år 1916 av Hilmer Hansson och var beläget på Skeppargatan i Stockholm. Men har sedan år 1918 varit i de nuvarande lokalerna på Sibyllegatan vid Östermalmstorg.

– Vi är naturligtvis mycket glada över att kamma hem två av tre priser i Svenska Skyltpriset. Det är ett värdefullt bevis på att arbetet vi gör håller allra högsta kvalitet, säger Magnus Näslund, VD på FocusNeo.
– All heder åt vår fantastiska personal, som återigen bevisar sin spetskompetens inom skyltteknik, design och arkitektur.