En växande koncern

En växande koncern

Publicerad
2019-02-14
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Affärsnytt

Trycksaksgrossisten Addbrand har nyligen förvärvat den danska kuvertgrossisten A-Mail Kuverter A/S, med säte i Vejle på Jylland. Det danska bolaget omsätter drygt 30 miljoner svenska kronor och har 10 anställda.
Addbrand är numera en nordisk koncern där förutom Addbrand i Sverige och A-Mail i Danmark, även den norska grossisten Lyche Konvolutt ingår. Totalt väntas nu koncernen omsätta närmare 280 miljoner kronor och ha runt 125 anställda.

– Detta är ytterligare ett viktigt steg i vår strävan efter att bli den ledande trycksaksgrossisten i Norden, säger Patrik Sjölin, VD för Addbrand-koncernen.
– Vi fokuserar på enkelhet och jobbar enbart med återförsäljare, vilket skapar en trygghet för våra kunder.

Bolaget A-Mail säljer kuvert med och utan tryck till den grafiska marknaden i Danmark och har sedan en tid tillbaka ett nära samarbete med Addbrand.

– Att bli en del av Addbrand-koncernen känns som rätt steg för A-Mail. De synergier vi får är nödvändiga i en tuff marknad, säger Jesper Røgind Jørgensen, VD på A-Mail.

– Målet är att både Lyche i Norge och A-Mail i Danmark under 2019 ska byta namn till Addbrand och vi hoppas verkligen att alla anställda på A-Mail vill följa med oss på denna resa, avslutar Patrik Sjölin.