Satsar vidare inom etikettproduktion

Satsar vidare inom etikettproduktion

Publicerad
2019-01-22
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Uppsalatryckeriet Tidtryck AB ser en god tillväxtpotential inom etikettproduktion. Företaget tar därför ytterligare ett steg i linje med sin långsiktiga strategi och genomför investeringen i en Accurio Label 190 från Konica Minolta och en konverteringsmaskin dc330 miniFlex från Grafisk Maskinfabrik.

Med en personalstab på sju personer och en omsättning på runt 16 miljoner kronor är Tidtryck ett välkänt och välrenommerat tryckeri med anor från mitten av 1980-talet. Företaget har sina lokaler på Hållnäsgatan 8A, nordväst om de centrala delarna av Uppsala och inte långt från Fyrisån.

– Vi har en stor och stabil kundbas inom etikett. Inte minst när det gäller biotech-företag, berättar Stefan Eriksson, en av delägarna i Tidtryck AB.
– Nu har vi också kunnat se möjligheten att växa, öka vår omsättning och hitta nya marknader inom området.

– Det finns en tydlig efterfrågan, så antingen behövde vi lägga ut fler jobb, alternativt se över och utveckla vår egen produktion.

Hos Tidtryck ser man även utvecklingspotential inom handeln, där exempelvis en butikskedja, som erbjuder möjligheter att driva eget mikrobryggeri, produktion av ost etc, visat intresse för varierande etiketter i mindre upplagor med korta leveranstider.

– Vi lever efter våra ledord som är; Kvalitet och service, service och återigen service.
– Därför har vi varit noggranna med att utvärdera våra alternativ. Enligt våra planer kommer den här investeringen att leda till att vi kan växa avsevärt redan inom loppet av 1,5 – 2 år. Då har vi uppnått en fin balans där våra tre starka ben; Skylt, Digitaltryck och Etikett, bidrar lika mycket, berättar Håkan Gustavsson delägare även han.

Efter tester och utvärdering föll valet på en Accurio Label 190 från Konica Minolta och en konverteringsmaskin dc330 miniFlex från Grafisk Maskinfabrik. UV- lackverk, spotlack, laminering, foliering, stansning, rensdragning samt slit/rewind är några av fördelarna.

Accurio Label 190 trycker från rulle till rulle utan behov av varken coating eller primer. Etikettprintern är dessutom förberedd med en bypass för möjlighet att köra konverteringsmaskinen online. En aktiv webguide är även den inkluderad. Mediabredd är 330 eller 250 mm och hastighet är 9,45, 13,5 alternativt 18,9 m/min