Elanders i tyskt samarbete

Publicerad
2019-01-02
Skribent
Redaktionen
Ämnen
Print & mer

Genom ett nytt samarbete med tyska förpackningsföretaget Edelmann Group, verksamt i Tyskland, Kina, Indien och USA, ska Elanders utveckla sitt erbjudande inom distributionskedjan samt print och förpackning. Till detta överlåter Elanders sin enhet i Beijing, Kina till Edelmann Group.
Affären, som består av en enhet som omsätter 80 miljoner kronor och har 170 anställda, beräknas slutföras under fjärde kvartalet 2018 och ge ett positivt kassaflöde om ca 20 miljoner kronor. Elanders har varit etablerade på den kinesiska marknaden sedan år 2005.

Målsättningen är att …
Med samarbetet hoppas man kunna skapa en gemensam plattform, för att kunna erbjuda unika, globala kundlösningar inom exempelvis förpackningar, kittning, lagerhållning och globala leveranser.